Ouders

Gastouderopvang is een vorm van kinderopvang, waarbij het kind in een huiselijke omgeving wordt opgevangen. Meestal is een gastouder flexibeler qua opvangdagen en tijden ten opzichte van een kinderdagverblijf.

Bent u op zoek naar een goede opvang voor uw kind of kinderen, maar wilt u geen kinderdagverblijf, dan is gastouderopvang wellicht iets voor u. Bij J/M Kinderopvang werken wij met gastouders in de omgeving Vollenhove, Zwolle, Hasselt, Meppel, Steenwijk, Emmeloord en Urk.

VEILIG EN VERTROUWD

Daarnaast wordt vaak voor gastouderopvang gekozen vanwege het persoonlijke element: uw kind wordt opgevangen in een kleinschalige gezinssituatie. Gastouders nemen tijdelijk de zorg en opvoeding van de ouders over, op het moment dat u en/of uw partner beiden werken of studeren. Het is belangrijk dat uw kind of de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen bij de gastouder.

FLEXIBELE OPVANG

Ieder kind, iedere werksituatie en dus iedere opvangbehoefte is anders. Als ouder wil je dat de opvang van je kind goed geregeld is. U kunt met een gastouder afspraken maken over flexibele opvangtijden. Dat is wel zo makkelijk als u bijvoorbeeld eerder moet beginnen met werken of als uw werkdag een half uurtje uitloopt. En zeker met wisselende diensten is gastouderopvang dé oplossing. Geen enkele andere opvang is zo flexibel. Het ritme van uw kind gaat ook op opvangdagen gewoon door en wegens de kleine groep krijgt uw kind voldoende aandacht. Met een gastouder die de ‘gebruiksaanwijzing’ van jouw kind precies kent.

LANDELIJK REGISTER KINDEROPVANG EN DE GGD

Elk gastouderbureau en kinderopvangorganisatie die actief is volgens de wet kinderopvang, moet geregistreerd zijn in het landelijk register kinderopvang (LRK). Gastouderbureau J/M is geregistreerd onder nummer: 839423111. De GGD inspecteert iedere opvanglocatie en elk gastouderbureau om te controleren of er volgens de Wet Kinderopvang wordt gewerkt en of de kinderopvangorganisatie voldoet aan de wettelijke eisen. Op deze manier wordt de kwaliteit van de opvanglocatie gewaarborgd.  Hieronder kunt u de rapportages downloaden die de GGD heeft opgesteld van Gastouderbureau J/M.

Bekijk hier de inspectierapporten van J/M kinderopvang

Bekijk hier de inspectierapporten van de bij J/M werkzame gastouders

Om u in te schrijven bij ons gastouderbureau kunt u het Inschrijfformulier-ouders downloaden, invullen en retourneren via mail of post.