Kosten en kinderopvangtoeslag

Voor gastouderopvang bestaan de kosten uit 2 delen, het uurtarief van de gastouder en de bemiddelingskosten. Op basis van uw opvangsituatie wordt een offerte gemaakt. Hier komt een gemiddeld uurtarief uit (uurtarief gastouder en bemiddelingskosten). Dit gemiddelde uurtarief is de basis voor de opvang en het aanvragen van de kinderopvangtoeslag. Het maximale uurtarief waar de belastingdienst over 2021 vergoedt, bedraagt € 6,49 voor gastouderopvang. De belastingdienst betaald dus ook mee aan de bemiddelingskosten tot het maximum van € 6,49.

Gastouders bepalen hun eigen uurtarief, dit varieert per gastouder. Iedere gastouder heeft zijn eigen voorwaarden, bij de ene zit alles erbij in (luiers, voeding enz.) en bij de andere gastouder neem je als ouders luiers enz. mee. Ook speelt mee welke diploma’s en trainingen een gastouder heeft (afgerond) en hoe professioneel ze haar werk uitvoert.

De bemiddelingskosten van J/M Kinderopvang zijn € 55,00 per gezin per maand. 

Indien u minimale uren nodig heeft voor uw kinderen, dan volgt maatwerk. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 


KINDEROPVANGTOESLAG

Kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van de kinderopvang. De Belastingdienst Toeslagen keert de kinderopvangtoeslag maandelijks uit. In sommige gevallen heeft u als ouder nog recht op een extra bijdrage van de gemeente.

De hoogte van de kinderopvangtoeslag is inkomensafhankelijk. Hoe hoger uw inkomen is, des te minder de overheid bijdraagt.

Vraag binnen 3 maanden na de start van de kinderopvang de kinderopvangtoeslag aan, dan loopt u geen toeslag mis.